Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Ο Σωτήρης Χατζηγάκης στα μπλόκα της αγροτιάς

Σωτήρης ΧατζηγάκηςΜε τον ανασχηματισμό της 7ης Ιανουαρίου, ο Σωτήρης Χατζηγάκης βρέθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Προφανώς ο πρωθυπουργός εκτίμησε τις αγωνιστικές διαθέσεις του τρικαλινού πολιτικού, που πρωτοστατούσε στους αγώνες των αγροτών και τις πομπές των τρακτέρ επί των κυβερνήσεων Σημίτη, έχοντας κερδίσει τα προσωνύμια «άρχοντας των Τρικάλων» και «Μαρίνος Αντύπας της Δεξιάς». Άλλωστε στο ίδιο υπουργείο είχε βρεθεί και επί κυβέρνησης Μητσοτάκη (τότε υπουργείο Γεωργίας).

Χαρακτηριστική είναι η συνέντευξη που είχε δώσει πριν 8 χρόνια στον Τύπο της Κυριακής και στη δημοσιογράφο Ευτυχία Αδηλίνη, στην οποία υποστήριζε την «πολιτική των τρακτέρ»:

Η «πολιτική των τρακτέρ» είναι μια πολιτική η οποία θέλει να δημιουργήσει αλληλεγγύη μεταξύ των κοινωνικών ομάδων, έχει στόχο την πολιτική αφύπνιση της κοινωνίας και βεβαίως έχει ως σκοπό την ενεργοποίηση της κοινωνίας απέναντι σε μεγάλα ζητήματα τα οποία αφορούν ασθενέστερες τάξεις.

Στην ίδια συνέντευξη του, ο Σωτήρης Χατζηγάκης τονίζει την ανάγκη να κάνει η Νέα Δημοκρατία «μια αριστερή στροφή»:

Εγώ πιστεύω σε μία πολιτική ρήξεων. Η πολιτική των ρήξεων σημαίνει ότι σε διάφορα πολιτικά ζητήματα, όπως είναι το αγροτικό, το ασφαλιστικό, το εργασιακό κλπ, η ΝΔ πρέπει να κάνει μια «αριστερή» στροφή. Με άλλα λόγια, πρέπει να κάνει μια στροφή προς την κοινωνία. Και προσδιορίζω την πολιτική των ρήξεων γιατί θέλω να την ξεκαθαρίσω από τις ρήξεις τυχόν άλλων στελεχών της ΝΔ. Ξέρετε, πολλές φορές με αυτά τα στελέχη «κοιμόμαστε στο ίδιο κρεβάτι, αλλά βλέπουμε διαφορετικά όνειρα».

Ο σημερινός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποστηρίζει και την εκλογική συνεργασία με τα κόμματα της αριστεράς στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης:

Βεβαίως χρειάζεται η συνεργασία με τις δυνάμεις της Αριστεράς, αλλά για να το επιτύχουμε αυτό δεν αρκεί μόνο ένα πολιτικό άνοιγμα. Χρειάζεται να ανεβούμε στο τρακτέρ μαζί με τον Αριστερό, να συχνωτιστούμε μαζί του.

Φανταζόμαστε ότι ο Σωτήρης Χατζηγάκης παραμένει πιστός στις θέσεις του υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων και σήμερα.

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: