Κυριακή 11 Μαΐου 2008

Παιδεία: Οι δεσμεύσεις γίνονται πράξη

Ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης, ομολόγησε την αποτυχία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μιλώντας σε δεξίωση προς τιμήν του πρύτανη του Πανεπιστημίου του Yale, Richard Levin, υποστήριξε κυνικά:

Όσες μεταβολές και αν γίνουν στο υφιστάμενο σύστημα δεν είναι αρκετές για να ανατρέψουν την προβληματική κατάσταση του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου. Χρειάζεται ένα σοκ και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος ώστε να σπάσει το κρατικό μονοπώλιο και να μπορεί στην Ελλάδα να λειτουργήσει ελεύθερα και το μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό ΑΕΙ.

Αυτό που δεν είπε ο υπουργός είναι ότι τα προβλήματα του δημόσιου πανεπιστημίου οφείλονται κατά κύριο λόγο στην υποχρηματοδότηση και οξύνονται συνεχώς καθώς το ποσοστό του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία ολοένα και συρρικνώνεται, παρά την προεκλογική δέσμευση για 5%.

4 σχόλια:

Spyros Vlahos είπε...

Είμαι καθηγητής κι έχω διατρίψει στην Παιδεία για 30 χρόνια. Αυτά που λένε οι ιθύνοντες είναι απλώς (ας μου επιτραπεί η έκφραση) αποπροσανατολισμένες κλανιές (δηλαδή κλανιές που βγαίνουν από λάθος τρύπα, απ' το στόμα)
Συγνώμη για τη γλώσσα αλλά μας έχουν χεσμένους όλους αυτοί που κυβερνούν. ΠΑΝΤΑ. ΟΠΟΙΟΙ

Ανώνυμος είπε...

αν θέλετε δείτε σχετικό σχόλιο, εδώ:

http://animats.wordpress.com/2008/05/09/paideia/

Τσούγδω είπε...

Mάλλον ο Στυλιανίδης και η κυβέρνηση έχουν ένα ισχυρό σοκ. Είναι καθήκον τους να υπερασπίζονται το δημόσιο και όχι το ιδιωτικό. Έχω βαρεθεί να χρησιμοποιώ τη λέξη ΕΛΕΟΣ γι' αυτούς τους τύπους.

Ανώνυμος είπε...

Ενα εχω να πω για τους "Κυβερνώντες"
ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ Κύριοι.