Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Αποζημίωση γιοκ για τον Μίχαλο

Κώστας ΜίχαλοςΣτο αρχείο ζήτησε να τεθεί η δικογραφία για τις διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια των απεργιών των εργαζομένων της ΔΕΗ ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, που διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα που του είχε αναθέσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς. Η δικαστική παρέμβαση στις απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησε με αφορμή τη χουντικής έμπνευσης μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Η μηνυτήρια αναφορά, που κατατέθηκε στο όνομα του ΕΒΕΑ χωρίς να έχει προηγηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, προκάλεσε και έριδες στο εσωτερικό του Επιμελητηρίου, καθώς την υποστήριζε μόνο η αντιπρόεδρος Αλεξάνδρα Πάλλη, που συμπτωματικά είναι η κόρη της υπουργού Απασχόλησης Φάνης Πάλλη- Πετραλιά. Συμπτωματικά επίσης ο Μίχαλος ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ.

Μόνο με δικαστικό πραξικόπημα θα μπορούσε ο Μίχαλος να εισπράξει αποζημιώσεις από τους απεργούς και τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ. Άλλωστε ο πρωταρχικός του στόχος ήταν να τρομοκρατήσει τους απεργούς, ως λαγός των αντεργατικών μεθοδεύσεων της κυβέρνησης.

1 σχόλιο:

spyros1000 είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ,ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.......