Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Οι «άσπονδοι φίλοι» του Μίχαλου

Έξω φρενών είναι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ τόσο για τη μήνυση που κατέθεσε ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Μίχαλος εναντίον των απεργών και των συνδικαλιστών της ΔΕΗ όσο και για την πρότασή του για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις απεργίες. Τον κατηγορούν ότι οι πρωτοβουλίες του δεν εκφράζουν τα μέλη του επιμελητηρίου και δημιουργούν αρνητική εικόνα στο κοινωνικό σύνολο και ότι λειτούργησε ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ και ως λαγός της κυβέρνησης, αγνοώντας τις καταστατικές διαδικασίες του ΕΒΕΑ. Στο πλευρό του παραμένει μόνο η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, Αλεξάνδρα Πάλλη, θυγατέρα της υπουργού Απασχόλησης Φάνης Πάλλη- Πετραλιά.

Ο Κ. Μίχαλος ψάχνει στα πρακτικά παλιών συνεδριάσεων του για να βρει αναφορές που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ως τεκμήρια ότι και άλλα μέλη του ΔΣ του ΕΒΕΑ είχαν εκφραστεί υπέρ της περιστολής του δικαιώματος στην απεργία. Θεωρεί ότι κάποιοι εποφθαλμιούν τη θέση του και υποσκάπτουν την προσπάθειά του να κατέβει στις προσεχείς εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα. Την 25η Μαρτίου βρέθηκε στην εξέδρα των επισήμων για να παρακολουθήσει την παρέλαση στην Πάτρα και συνοδευόταν από φωτογράφο για να αποθανατίσει χειραψίες που θα χρησιμοποιηθούν στο προεκλογικό του φυλλάδιο.

Την υποψηφιότητά του προωθεί και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ο Μίχαλος συνδέεται με μακροχρόνια φιλία με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, ενώ είναι και κουμπάρος του υφυπουργού Γιάννη Παπαθανασίου. Άλλωστε έχει διατελέσει και γενικός γραμματέας στο υπουργείο, ενώ είχε την αμέριστη συμβολή τους για την υπόθεση της υπερκοστολόγησης στην προμήθεια πινακίδων κυκλοφορίας από την εταιρεία ΒΙΟΤΑΛ, που ανήκει κατα τα 2/3 στο θείο του Θανάση Μίχαλο και τον συνονόματο εξάδελφό του. Θεωρείται και ως ο επικρατέστερος διάδοχος του Τάκη Αθανασόπουλου στην προεδρία στη ΔΕΗ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κ. Μίχαλος είναι έξω φρενών και με δύο μεγαλοδημοσιογράφους του Alter, στους οποίους προσάπτει ότι του κάνουν πόλεμο, λόγω της φιλίας τους με νυν βουλευτή της κυβερνητικής παράταξης στην Αχαΐα, αλλά και με τον Γιάννη Πρετεντέρη που τον άφησε απροστάτευτο στην εκπομπή Ανατροπή στο MEGA, όταν αναφέρθηκε ότι ο πατέρας του, Χρίστος Μίχαλος, ήταν υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ επί Χούντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: