Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Θέλει να ξαναπάρει το δαχτυλίδι ο Σημίτης


Την επιστροφή του στην πρωθυπουργία οραμάτιζεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Το σχέδιό του έχει δύο εναλλακτικές λύσεις:

  1. Την επιστροφή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ροκανίζει όσο μπορεί την καρέκλα του Γιωργάκη, άλλοτε ευθέως και άλλοτε μέσω τρίτων. Κατέστησε σαφείς τις προθέσεις του, προτιμώντας να πάει στη Φλωρεντία κατά τη διάρκεια του συνεδρίου και μη στέλνοντας καν χαιρετισμό στο συνέδριο.
  2. Τη δημιουργία νέου κεντρώου κόμματος. Τη λύση αυτή προωθούν τα γνωστά συγκροτήματα τύπου, παρουσιάζοντας το ΠΑΣΟΚ ως φθαρμένο προϊόν και πριμοδοτώντας μια συγκυβέρνηση γερμανικού τύπου μεταξύ Νέας Δημοκρατίας (ή ενός κομματιού της) και ενός κεντρώου κόμματος (με Σημίτη, Βενιζέλο, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοΐδη, κ.ά).

Ο Άγγελος Στάγκος, που είναι προσωπικός φίλος του Σημίτη και είχε γίνει πρόεδρος της ΕΡΤ επί Σημίτη, έγραφε «Η μόνη διέξοδος για το ΠΑΣΟΚ είναι να αναλάβει ο κ. Σημίτης, αρκεί να το θέλει και ο ίδιος» (Reporter.gr, 04/03/2008). Ο Άγγελος Στάγκος εργάστηκε ως δημοσιογράφος κυρίως σε επιχειρήσεις του Λαμπράκη (αρχισυντάκτης στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, αρχισυντάκτης πολιτικού και ειδήσεων στο BHMA, διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στο Mega).

Από την άλλη, το ΒΗΜΑ της Παρασκευής 21 Μαρτίου, είχε πρωτοσέλιδο θέμα την επιθυμία επιχειρηματιών να δημιουργηθεί νέο κεντρώο κόμμα. Πρόκειται για πανελλαδική έρευνα της Kapa Research σε δείγμα 700 επιχειρηματιών, σύμφωνα με την οποία το 16,1 % θεωρεί ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ικανότερη στη διαχείριση της οικονομίας, το 13,5% προτιμάει συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Αριστεράς, το 10% προτιμάει συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, το 4,1% επιλέγει το ΠΑΣΟΚ και το 37,3% δημιουργία νέου κεντρώου κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: