Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Η αμηχανία της Ντόρας

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Υπουργό Εξωτερικών της πΓΔ Μακεδονίας, Αντόνιο Μιλοσόσκι, στις Βρυξέλλες την Παρασκευή 21 Μαρτίου, η ελληνίδα υπουργός συνεχάρη τον ομόλογό της για το νεογέννητο παιδί του και του έδειξε τις φωτογραφίες των παιδιών της, της Αλεξίας και του Κωνσταντίνου.

Ο Μιλοσόσκι έβγαλε το κινητό του, για να δείξει στη Ντόρα φωτογραφίες από το βρέφος και της είπε ότι οι δύο χώρες πρέπει να έχουν φιλικές σχέσεις και να συνεργάζονται προς όφελος όλων και κυρίως των παιδιών. Η Ντόρα τον ρώτησε πώς θα λέγεται το παιδί και ο ετοιμόλογος Μιλοσόσκι απάντησε με χιούμορ: «Δαβίδ. Εγώ ήθελα να λέγεται Αλέξανδρος, αλλά φοβήθηκα ότι η Ελλάδα θα αντιδρούσε στο όνομα και ότι θα έπρεπε να μπλέξω σε διαπραγματεύσεις».

Η Ντόρα ξαφνιάστηκε με την απάντηση, το χαμόγελό της πάγωσε και βρέθηκε σε εμφανή αμήχανη θέση. Τότε ανέλαβε η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Βικτόρια Νούλαντ, να σπάσει τον παγό, λέγοντας στον Μιλοσόσκι: «Θα μπορέσεις να βαφτίσεις τον επόμενο γιο σου Αλέξανδρο».

Πηγή: Macedonia Online

Δεν υπάρχουν σχόλια: