Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Το timing του ΙΝΚΑ

Σε μποϋκοτάζ κατά της ακρίβειας καλεί τους καταναλωτές σήμερα Πέμπτη η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος (πρώην ΙΝ.ΚΑ.). Ομολογουμένως πολύ έξυπνη η ιδέα να μποϊκοτάρουμε τα σούπερ μάρκετ τη μέρα που τα ράφια τους είναι άδεια, λόγω της πολυήμερης απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης.

Το μποϋκοτάζ υποστήριξε με δηλώσεις τους ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας: «Υποστηρίζουμε αυτό το μποϋκοτάζ, διότι αυτό αναδεικνύει την υπευθυνότητα και τη δύναμη που ο καταναλωτής έχει στην αγορά». Το πιο σημαντικό όμως, είναι τέτοια μποϋκοτάζ δεν αναδεικνύουν την ανευθυνότητα και την αδυναμία της κυβέρνησης να καταπολεμήσει την ακρίβεια, τα μονοπώλια και τα καρτέλ. Δεν προκαλεί εντύπωση ότι η κυβέρνηση με τα λόγια της υποστηρίζει το μποϋκοτάζ, αφού αυτό δεν στρέφεται εναντίον της και την αφήνει στο απυρόβλητο.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΔΕ ΝΟΜΙΖΕΤΕ?ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ''ΑΚΑΙΡΟ'' ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ(ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ TA BLOGGS ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι η επιλογή της μέρας από το (τέως) ΙΝΚΑ είναι απλά άκαιρη ή άτυχη. Υπήρχαν πολλές φωνές ότι το ΙΝΚΑ εξυπηρετούσε άλλα συμφέροντα, γεγονός που οδήγησε στη διάσπαση του ΙΝΚΑ και τη δημιουργία του νέου ΙΝΚΑ, με στόχο να "λειτουργεί ανεξάρτητο από βιομηχανικά, εμπορικά και πολιτικά συμφέροντα" και μέλημα την "προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών".

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπαρχει προσφορο εδαφος στην Ελλαδα για αναπτυξη καταναλωτικης συνειδησης.Ο Ελληνας ειναι ζαμανφουτιστας και κοιταει μονο τον εαυτο του. Πρσσθεστε σ'αυτο, και τους ανθρωπους που ηγουνται των οργανωσεων και δεν εχουν ουτε γνωσεις ουτε προσωπικοτητα, προσθεστε σ'αυτο και το κρατος που δεν κανει εκστρατεια ενημερωσης και δεν βοηθα καθολου πρακτικα, προσθεστε σ'αυτο και τη καχυποψια και "τα ξερουμε ολα" νοοτροπια σαν και αυτη του ΑΝΩΝΥΜΟΥ 11:32 στο δευτερο σχολιο αυτης της σελιδας, και θα καταλαβαιτε γιατι το καταναλωτικο κινημα δεν θα πετυχει ποτε στην Ελλαδα. Και αν μια μερα γινει κατι, να ειστε σιγουροι οτι αυτο δεν θα ειναι κατα τη διαρκεια της δικης σας ζωης.

Ανώνυμος είπε...

Αλλος ανώνυμος ... .
Είσαι σωστός (και ενημερωμένος) φίλε ... συνέχισε γερά.