Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Κυρώσεις στην Ελλάδα για το βέτο ζητάει η Angelika Beer

Angelika BeerΚυρώσεις κατά της Ελλάδας ζητάει η Γερμανίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων, και πρώην πρόεδρος του κόμματος, Αγκέλικα Μπέερ για το βέτο. Σε συνέντευξή της στη Deutsche Welle, η Μπέερ μιλάει για «προκλητικό ελληνικό εθνικισμό» και θέτει προϋποθέσεις «εάν θέλει η Ελλάδα να ανήκει στην Ευρώπη». Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Εάν στρέψουμε το βλέμμα στα Βαλκάνια, θα δούμε ότι η Μακεδονία έχει αναμορφώσει τις ένοπλες δυνάμεις της, μετέχει στην αποστολή του NATO στο Αφγανιστάν και μάλιστα έχει και θύματα. Την ίδια ώρα είναι ο εθνικισμός που επικρατεί στην Ελλάδα, ο οποίος μπλοκάρει τη διεύρυνση του NATO, που είναι μια διεύρυνση για την ειρήνη. Και αυτό είναι επικίνδυνο. Ας μην ξεχνούμε ότι οι χώρες αυτές, δηλαδή η Αλβανία, η Κροατία και η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, έκαναν μεγάλες προσπάθειες στα πεδία της οικονομίας, της πολιτικής έναντι των μειονοτήτων. Δε μπορούμε λοιπόν τώρα να τους κλείσουμε την πόρτα, λέγοντας ότι δεν εννοούσαμε αυτά που σας λέγαμε σοβαρά. Αναμένω λοιπόν από τη Γερμανία και τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες να ασκήσουν πιέσεις στην Ελλάδα, έτσι ώστε αυτή να ανοίξει το δρόμο στην ένταξη των Σκοπίων. Άλλωστε το 1995, η Αθήνα υπέγραψε ότι το ζήτημα του ονόματος δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για την ένταξη της Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το NATO (..) Θα είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί για ποιο λόγο επιτρέπει κανείς στον προκλητικό ελληνικό εθνικισμό να αποφασίζει για το μέλλον του NATO (..) Επιβάλλεται να καταστήσουμε σαφές στην Ελλάδα ότι εάν θέλει να ανήκει στην Ευρώπη θα πρέπει ανταποκριθεί στο ζητούμενο της σταθερότητας στην περιοχή».

4 σχόλια:

scepticusbatsicus είπε...

Στα τσακιδια!Ε μαα κι αυτη!

Ανώνυμος είπε...

Σαν ‘Eλληνας που ζει στην Γερμανία, μπορώ να σας πω και για άλλα εγκλήματα που έχει διαπράξει αυτό το κόμμα των Πρασίνων (DIE GRÜNEN). Το παίζουνε αριστεροί, οικολόγοι και ειρηνηστές, αλλά στην πραγματικότητα είναι τα τσιράκια των Νεοταξιτών.

Το 1999 βρισκόντουσαν στην κυβέρνηση με τους Σοσιαλδημοκράτες και είχαν μετατραπεί άπο κόμμα ειρηνηστών σε κόμμα φιλοπόλεμων και είχαν λυσσάξει από το μίσος τους εναντίον των Σέρβων. Ο τότε υπουργός εξωτερικών Φίσερ -σαν νέος ήταν αναρχικός που έσπαγε αστυνομικούς στο ξύλο- αποκάλουσε τον Μιλόσεβιτς «Χίτλερ των Βαλκανίων» και ζητούσε να σταλεί η Σερβία με τους Βομβαρδισμούς πίσω στην εποχή του Λίθου. Σήμερα, ο πρώην Ταξιτζής (Αλήθεια!), είναι καθηγήτης στις πολιτικές επιστημές στο Πρίστον.

Η παρούσα αρχηγός του κόμματος Claudia Roth, δήλωσε στις προάλλες ότι εδώ και είκοσι χρόνια κάνει φιλοτούρκικη πολιτική. Στόχος αυτού του αντιχριστιανικού κόμματος είναι να μετατρέψουν την Γερμανία σε μια μουσουλμανική χώρα, με τούρκους πολιτικούς στη κυβέρνηση!!!

Το πως αντιδρά ο γερμανικός λαός σε αυτά τα σχέδια, δείτε εδώ:

http://www.pi-news.net/

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλει η Ελλάδα να ανήκει στην Ευρώπη!!!

Πρώτον, η μητέρα ποτέε δεν ανήκει στ παιδια της, αλλα το αντίθετο.

Και δεύτερον, αν εννοει την ΕΕ, δεν προβλέπεται διοικητικος μηχανισμος αποβολης κράτους-μέλους! Είχα τους εγχώριους (ευρω)βουλευτες για αγράμματους, αλλα βλέπω ότι συμβαίνει και στας Ευρώπας!

theo είπε...

Να ρωτήσει καλύτερα τον παππού της περί εθνικισμού.