Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Αθωώνει την Auspure η κινεζική κυβέρνηση

Η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Yan Jiang Yu, χαρακτήρισε ανυπόστατα τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν την Auspure στο ντόπινγκ των των αρσιβαριστών της Εθνικής Ομάδας, επικαλούμενη τα στοιχεία της προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγουν οι κινεζικές αρχές:

- Αναφέρεται από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ότι Έλληνες αρσιβαρίστες βρέθηκαν θετικοί σε φάρμακα σε αιφνιδιαστικό έλεγχο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών. Είναι πιθανό να έχει προκληθεί από λήψη φαρμάκων που χορηγήθηκαν από την Auspure Biotechnology Co. Ltd της Σαγκάης. Πώς το σχολιάζετε αυτό;

- Η κινεζική Κυβέρνηση είναι κατά της χρήσης φαρμάκων και υιοθετεί αυστηρή και υπεύθυνη αντιμετώπιση του ντόπινγκ. Η Κίνα λαμβάνει πολύ σοβαρά αυτό το περιστατικό. Όπως αποκαλύπτει η προκαταρκτική εξέταση, οι αναφορές του τύπου δεν συμβαδίζουν με το γεγονός. Οι αρμόδιες κινεζικές αρχές έχουν επιφορτιστεί να προβούν σε άμεση και ενδελεχή διερεύνηση. Η Κίνα θα συνεργαστεί στενά με την Ελλάδα για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι αν ο Χρήστος Ιακώβου ρίχνει την ευθύνη στην Auspure για να προστατέψει κάποιους άλλους (άλλωστε τα επίμαχα χάπια δεν έχουν βρεθεί) ή αν η κυβέρνηση της Κίνας θέλει απλά να προστατέψει τη φαρμακοβιομηχανία της Σαγκάης. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση της Κίνας στο παρελθόν έχει επιβάλλει αυστηρές ποινές σε 32 εταιρείες παραγωγής και διακίνησης φαρμάκων για σκευάσματα με αναβολικές ουσίες και δεν θα είχε λόγο να χαριστεί στην 33η. Από την άλλη, η Κίνα ζει στον παροξυσμό της Ολυμπιάδας και προσπαθεί να αποφύγει κάθε σκιά.

Πηγές: Υπουργείο Εξωτερικών Κίνας, Shanghai Daily

Δεν υπάρχουν σχόλια: