Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Γραμμή της Ντόρας υπέρ Ομπάμα

Μία μέρα μετά το άρθρο της στην International Herald Tribune (Μακεδονία και ΝΑΤΟ: Η οπτική της Αθήνας, μετάφραση), ένα νέο άρθρο της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη δημοσιεύεται σήμερα στην The Wall Street Journal (Τα πάντα για το όνομα).

Το ενδιαφέρον στο νέο άρθρο είναι η αναφορά στον Μπάρακ Ομπάμα: «Και δεν είμαστε μόνοι στην επιδίωξή μας. Στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, 115 μέλη, τόσο Ρεπουμπλικάνοι όσο και Δημοκρατικοί, πρόσφατα εισηγήθηκαν από κοινού το Ψήφισμα 356, το οποίο εξέφρασε την "αίσθηση της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι η Fyrom θα έπρεπε να σταματήσει εχθρικές ενέργειες και προπαγάνδα κατά της Ελλάδας και θα έπρεπε να συνεργαστεί με τα Ηνωμένα Έθνη και την Ελλάδα και να βρει μια αμοιβαία αποδεκτή επίσημη ονομασία". Οι γερουσιαστές Robert Menendez, Olympia Snowe και Barack Obama εισηγήθηκαν ένα παρόμοιο ψήφισμα στη Γερουσία».

Η αναφορά αυτή εκλαμβάνεται από τους ελληνοαμερικάνους ως έμμεση πλην σαφής υποστήριξη στον μαύρο υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Obama ... go go go go go

Ανώνυμος είπε...

To παράξενο που είναι δηλαδή ρε παιδιά;
O Obama έχει πολλούς Ελληνες τριγύρω του,σε θέσεις υψηλές και υποστήριξε την Ελλάδα σε ανύποπτο χρόνο και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.
Την καριερίστρια Hillary να προωθήσουμε; Τον Μακέιν που ΔΕΝ ξέρει που είναι η Ελλάδα... ή έναν μαύρο που ακόμα ΔΕΝ έχει τίποτα το αρνητικό στον λογαριασμό του;
Να έδινε μήπως γραμμή για ενίσχυση του στρατού στο Αφγανιστάν;
Την Ελλάδα συμφέρει ο Δημοκρατικός,φιλέλληνας, μαύρος κι ακόμα "καθαρός" Obama. Είναι δυνατόν να μην τον θεωρήσουμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ; Δεν ξέρουμε αν θα είναι τελειος , δεν ξέρουμε αν θα τον αφήσουν να κάνει καλές πράξεις, αλλά σίγουρα είναι μακράν καλύτερος ή πιο σωστά ο πιο ελπιδοφόρος όλων.

Ανώνυμος είπε...

Η πρώτη πράξη που έκανε ο Μπους μετά την επανακλογή του το 2004, ήταν να αναγνωρίση την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία". Πριν δεν δίσταζε, για ήξερε ότι θα έχανε τους ψήφους των ελληνοαμερικανών.

Ο μόνος αμερικάνος που μας υποστηρίζει όλα αυτά τα χρόνια στην υπόθεση της Μακεδονίας, είναι ο Μπάρακ Ομπάμα. Μακάρι να κερδίσει τις εκλόγες του Νοεμβρίου και να αναδεχθεί νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ.