Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Προσοχή! Κυκλοφορούν bloggers

Απογευματινή της Κυριακής, 13 Απριλίου 2008Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για την νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης κατά των blogs. Την Κυριακή ήταν η σειρά της Απογευματινής να χτυπήσει με το βαρύγδουπο τίτλο «Μπλόκο στην ασυδοσία των επιτήδειων bloggers». Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα σε άλλες εφημερίδες, όπως αυτό στο Βήμα (Νομοσχέδιο για τα blogs εν όψει).

Το Βήμα της προηγούμενης Κυριακής έγραφε ότι στο νομοσχέδιο «θα προβλέπονται διατάξεις για την αντιμετώπιση μεταξύ άλλων των ρατσιστικών σχολίων και την αναζωπύρωση των φυλετικών διαφορών μέσα από δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο», ενώ η Απογευματινή, χρησιμοποιώντας τις ίδιες ακριβώς λέξεις, υποστηρίζει ότι «δεν δείχνει πως θα περιλαμβάνει διατάξεις για την αντιμετώπιση μεταξύ άλλων των ρατσιστικών σχολίων και της αναζωπύρωσης των φυλετικών διαφορών μέσα από δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο».

Μα γιατί καθυστερούν στην κυβέρνηση να συντάξουν το νομοσχέδιο; Ας κάνουν μια μετάφραση από τους αντίστοιχους νόμους του Ιράν και της Κίνας.

Απογευματινή, 14 Απριλίου 2008Update: Η εφημερίδα επανήλθε τη Δευτέρα με άρθρο του Ανδρέα Μαύρου, όπου αφού αναφέρει ότι οι διατάξεις του αμερικάνικου νόμου C.D.A. κρίθηκαν αντισυνταγματικές, καταλήγει στην ανάγκη να υιοθετηθεί παγκοσμίως η ελληνική νομοθετική πρωτοτυπία για τα blogs, καθώς «γίνεται κατανοητό ότι υπάρχει ανάγκη νομοθετικής παρέμβασης όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε ευρύτερο παγκόσμιο επίπεδο»! Σε λίγο θα πανηγυρίζει ο Καραμανλής και ο φιλοκυβερνητικός τύπος για την πρωτοπόρα Ελλάδα.

2 σχόλια:

Τέρενς είπε...

Σε αυτό το τίτλο,θα του αντιστρέψω το στόχο.Θα τον γυρίσω προς την πλευρά εκείνων που νομίζουν ότι μπορούν να φιμώσουν την όποια σύγχρονη/ηλεκτρονική εφημερίδα τοίχου.Μα είναι τόσο ανεγκέφαλοι,ώστε να μην αντιλαμβάνονται ότι το διαδίκτυο έγινε τόσο δυνατό και ότι δυναμώνει ακόμα περισσότερο μέρα με τη μέρα,ώστε αν όλοι μαζί οι bloggers βάλουν μιά απλή κραυγή,καμιά κυβέρνηση δεν στέκεται;Επειδή,δηλαδή,μιά κυρία Σου Λι μας δουλεύει με τις ντόπες,νομίζουν κάποιοι λογοκριτές ότι μπορούν να κάνουν και το ελληνικό internet,όπως είναι στη Κίνα;Προσοχή!Γιατί πράγματι κυκλοφορούν bloggers.Και δεν παίζουν όταν τους φιμώνεις.Απλά δεν κυκλοφορούν οι Ενώσεις Συντακτών,που υποτίθεται ότι νοιάζονται για την ελευθερία του λόγου.

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο ο Τέρενς (Κουίκ?).
Ο τίτλος σας θα έπρεπε να είναι:

Προσοχή! Κυκλοφορούν νομοθέτες