Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Η συνάντηση Ντόρας με bloggers και ιστορίες για αγρίους

Με έλληνες bloggers συναντήθηκε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Απριλίου στην αίθουσα συσκέψεων του Υπουργείου Εξωτερικών και διήρκεσε μιάμιση ώρα. Από το Dora Web Team συμμετείχαν ο Αχιλλέας Ιωακειμίδης (που έστειλε και τις προσκλήσεις), ο Σπύρος Φράγκος και η Ιόνη (που επιμελείται τα βίντεο της Ντόρας), ενώ ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν:

  1. Ο Νίκος Αναγνώστου από το metablogging.gr
    (ανταπόκριση, βίντεο)
  2. Ο Βασίλειος Γκινόπουλος από το vas 2.0
    (ανταπόκριση)
  3. Ο Νίκος Δρανδάκης από Nylon.gr και sync.gr
    (ανταπόκριση, βίντεο podcast | στο υπουργείο)
  4. Οι Γιάννης Καρακατσάνης, Γιολάντα Κατσάκου από το xblog.gr
    (ανταπόκριση, βίντεο)
  5. Ο Ανδρέας Κοντοκάνης από το Πολιτικό blog
    (ανταπόκριση, φωτογραφίες)
  6. Ο δημοσιογράφος Πάτροκλος Κουδούνης του Euro2day
  7. Ο Σπύρος Ντόβας από το Πολιτεύομαι!
    (πρακτικά)
  8. Ο Πέτρος Πετράκης (έγινε γνωστός από τις κινητοποιήσεις για τις πυρκαγιές και τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκαλώντας αντιδράσεις από bloggers)
  9. Ο Στάθης Χαϊκάλης από το Think positive!
    (ανταπόκριση)
  10. Ο Δημήτρης από το wolf
    (ανταπόκριση, κριτική)
  11. Ο strategy από strategy-geopolitics
    (ανταπόκριση)

Σε διάφορα blogs γράφονται αρλούμπες ότι η Ντόρα ήθελε να ζητήσει τη στήριξη ή τις συμβουλές των bloggers για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Διάφορα blogs αναλύουν τις πολιτικές τοποθετήσεις των μπλόγκερς που προσκλήθηκαν και ορισμένοι, σε εθνικιστικό παραλήρημα (που θυμίζει μακαρθισμό) εντοπίζουν ανθελληνικά δημοσιεύματα των συνδαιτυμόνων της υπουργού και φτάνουν σε σημείο να τους κατηγορούν ότι δεν έχουν δημοσιεύσει τίποτα για τη Μακεδονία...

Τα ιστολόγια, ως μορφή δημόσιας έκφρασης, μπορούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη (όπως τα media, οι κινηματογραφικές ταινίες, οι θεατρικές παραστάσεις, το κήρυγμα στους ναούς, τα συνθήματα στους τοίχους, κ.λπ.). Τα ελληνικά blogs μπορούν να επηρεάσουν την ελληνική κοινή γνώμη, ακόμα και την ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά θα ήταν τουλάχιστον αφελές να πιστέψουμε ότι μπορούν να επηρεάσουν τη διεθνή διπλωματική σκακιέρα προς όφελος των θέσεων της ελληνικής διπλωματίας.

Η Ντόρα δεν είναι φυσικά τόσο απελπισμένη ώστε να καταφύγει σε bloggers για δημιουργία think tank ή lobbying. Ακόμα και αν ήταν, μια τέτοια συνάντηση θα ήταν απόρρητη. Η Ντόρα απλά οικοδομεί το δημόσιο προφίλ της στο δρόμο για την πρωθυπουργική καρέκλα. Επενδύει σε μια εικόνα πολιτικού νέας κοπής που (δήθεν) είναι ανοιχτή σε όλες τις απόψεις και δεν περιχαρακώνεται σε πολιτικά στεγανά. Προσπαθεί να προσεγγίσει μια νέα γενιά που δεν συμπεριφέρεται πολιτικά όπως οι προηγούμενες, που έχει μπουχτίσει από τους πολιτικούς, που προτιμά το διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

Θέλει να παρουσιάζεται όχι ως παιδί του Μητσοτάκη, αλλά ως παιδί του Διαδικτύου. Εκτός από τη σελίδα της (www.dorabak.gr), την οποία και διαφημίζει με πληρωμένες καταχωρήσεις μέσω Google AdWords, η Ντόρα Μπακογιάννη έχει παρουσία σε sites κοινωνικής δικτύωσης, προβάλλοντας video στο youtube, WebTV στο zoo.gr, φωτογραφίες στο flickr, ημερολόγιο στο twitter, προφίλ στο facebook και στο sync.gr.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Ντόρα δεν είναι απελπισμένη... είναι άσχετη απλά αφού αγνοούσε τη HuffingtonPost κλπ.
Αν θέλεις να παραστήσεις τον καλό να σε προσκαλέσει και σένα...πρόβλημά σου.
Ο σκοπός ήταν να τους συμβουλευθεί για την προβολή των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ στα εθνικά θέματα.
Μερικοί ΔΕΝ ήξερα τι σημαίνει εθνικό θέμα καθώς ασχολούνται με τη Σάσα Μπάστα κυρίως.
Οi περισσότεροι blogger ήταν φιλαράκια των "μαιμούδων" του υπουργικού περιβάλλοντος και άσχετοι με όλα όσα ήθελε να κάνει η Ντόρα.
Ο κάθε μπούφος έχει άποψη την ίδια στιγμή που κάποιοι έχουν λιώσει να κυνηγάνε Τούρκους και Σκοπιανούς για τα "ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ" της πληροφόρησης που έχουν γεμίσει το δίκτυο.
Λίγο χαμηλά τα μπάλα...ειδικά εσείς από οι φιλόσοφοι από το Κολωνάκι.
Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ...ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ τα ΣΚΟΠΙΑ ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !
Ποια σχέση έχει η ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ , τα ΣΚΟΠΙΑ και τον Τζορτζ Σόρος;


Τι έγραψαν για τον Τζορτζ Σόρος τα INDYMEDIA της Αργεντινής;

tsakidia είπε...

Ούτε θέλω να με προσκαλέσει η Ντόρα, ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός, ούτε πιστεύω ότι θα δεχτώ πρόσκληση, ούτε φυσικά σκοπεύω να την αποδεχτώ, στην απίθανη περίπτωση που μου γίνει.

Και δεν παριστάνω τον καλό. Απλώς αναλύω τα κίνητρα της Ντόρας. Από τους σημερινούς εν δυνάμει μελλοντικούς πρωθυπουργούς, θεωρώ ότι η Ντόρα συνιστά το χειρότερο σενάριο.

Unknown είπε...

@έλλην Μακεδών: Εκτός ότι ταυτολογείς ή πιστεύεις πως υπάρχουν και άλλοι Μακεδόνες όπως έγραψα στο post μου "Συνάντηση με τη Ντόρα Μπακογιάννη" (αγαπήτέ μπορείς αν θες να το συμπληρώσεις το άρθρο) την huffighton η υπουργός τη γνώριζε. Την ιδέα για συνάντηση δεν είχε στο νου.

Ανώνυμος είπε...

Η ΥΠΕΞ αναζητούσε εναγωνίως τρόπο πως μπορεί να δhμοσιοποιηθούν πέραν του ΔΟΛ και του MEGA οι απόψεις της (Ντόρας), σε ψηφοφόρους πιο νεαρής ηλικίας μέσω του Διαδικτύου, ώστε να μαζέψει κι άλλα κουκιά. Αυτό το βάπτισαν "δημοσιοποίηση και διεθνοποίηση" των εθνικών θέσεων παγκοσμίως...Ολοι οι bloggers που ΚΑΛΕΣΕ ΜΙΛΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ-και αυτά όχι καλά- ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΑΠΗΧΗΣΗΣ, και απευθύνονται στούς ντόπιους ιθαγενείς με θέματα από το νεο άσμα της Σάσα Μπάστα μέχρι το καλσόν του...Ψινάκη. Ποιόν περιμένατε να καλέσει; Tούς ΑΧΡΩΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ! Τον factorx, τον troktiko, τον prezatv θα καλούσε;;;AN MΠΟΡΟΥΣΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΟΥΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΜΜΑΤ-ΚΟΜΜΑΤΙ...ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Από το troktiko:

Πήραμε ...χαμπάρι την Ντόρα και το παιχνίδι που πήγε να κάνει!

Έχετε δει ποτέ bloggers με κάμερες να συζητάνε με την υπουργό εξωτερικών; Ε, το είδαμε και αυτό. Η Ντόρα φτιάχνει το προφίλ της και..."χρησιμοποίησε" (χωρίς να λέμε ότι έπαιξαν παιχνίδι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, που απλά το θεώρησαν τιμητικό και πήγαν αλλά δεν πήρε ούτε ένα από τα ...κακά παιδιά των blog γιατί δεν έτυχαν στην κλήρωση) κάποιους για να κάνει το promotion της. Να δείξει ότι έχει επαφή με τους bloggers. Η πρώτη ερώτηση στο dorabak.gr είναι:" Θεωρείτε ότι οι πολιτικοί πρέπει να έχουν πιο στενή επαφή με τους bloggerς;" Η απάντηση όλως τυχαίως είναι: ΝΑΙ 87%

Δεν τα λέμε μόνο εμείς... Ξελαρυγγιάζονται και άλλα blog όπως το www.tsakidia.blogspot.com που εκθέτει με δύο -τρεις κουβέντες την κ.Ντόρα Μπακογιάννη:

"Θέλει να παρουσιάζεται όχι ως παιδί του Μητσοτάκη, αλλά ως παιδί του Διαδικτύου. Εκτός από τη σελίδα της (www.dorabak.gr), την οποία και διαφημίζει με πληρωμένες καταχωρήσεις μέσω Google AdWords, η Ντόρα Μπακογιάννη έχει παρουσία σε sites κοινωνικής δικτύωσης, προβάλλοντας video στο youtube, WebTV στο zoo.gr, φωτογραφίες στο flickr, ημερολόγιο στο twitter, προφίλ στο facebook και στο sync.gr."
TSAKIDIA
(Μην παρεξηγηθούμε. BLOG είναι, δεν στέλνει στα...τσακίδια την Ντόρα)

Τσούγδω είπε...

H Ντόρα παίζει το παιχνίδι της... Αφού σέβεται και εκτιμά τόσο πολύ τους bloggers περιμένουμε εναγωνίως να τη δούμε να καταψηφίζει την τροπολογία που θα φέρει ο Χατζηγάκης και αφορά στα blogs...
Αλλιώς απλά θα γελοιοποιηθεί.
Καλύτερα πάντως να καλούσε κανέναν Αμερικανόφωνο blogger....

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, η Ντόρα αγόρασε άρθρα σε εφημερίδες με πολύ λιγότερη απήχηση για την προβολή των Ελληνικών θέσεων. Το ότι ΔΕΝ ΕΙΧΕ την ιδέα να κάνει το ίδιο με τα γνωστά blog στις ΗΠΑ ... είναι είτε γιατι ΔΕΝ τα γνώριζε, είτε γιατί ΔΕΝ γνώριζε την επισκεψιμότητά τους..είτε γιατί ΔΕΝ ήθελε να αφηνιάσει τους Αμερικάνους ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ. Κρίνοντας τη γενικότερη στάση αλά πασταφλώρα απέναντι στις ΗΠΑ και τα Σκόπια θεωρώ πιθανότερο το τρίτο.
Εμείς εδώ και καιρό ζητήσαμε την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της ΥΠΕΞ. Μας είναι ξεκάθαρο ότι ΔΕΝ γνωρίζει το θέμα, μας είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ο τακτικισμός της και η καριέρα που επιδιώκει, μας είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ ότι συγχρηματοδοτεί χωρίς πρόβλημα...project αναθεώρησης βιβλίων δήθεν στο όνομα της ειρήνης που προωθούν και χρηματοδοτούν με χιλιάδες δολάρια οι "φιλειρηνικοί" αμερικάνοι που προκάλεσαν 1.000.000 νεκρούς στη Γιουγκοσλαβια κι άλλο 1.000.000 νεκρούς στο ΙΡΑΚ προκειμένου να στήσουν τις επιχειρήσεις τους σε ασφαλές για αυτούς έδαφος.
Μην ξεχνάτε ότι για το βιβλίο της Ρεπούση ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ...ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. Άφησε τη Μαριέττα να την κατασπαράξουν κι αυτός κρύφτηκε παραμένοντας ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ.
40.000 ΈΛληνες της Αυστραλίας διαδήλωσαν για τη Μακεδονία. Γιατί δεν είπαν ΛΕΞΗ τα Ελληνικά ΜΜΕ;;; Γιατί έκαναν όλοι τις πάπιες για τις συνεχείς αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια; Γιατί από τους Μακεδόνες...προβάλουν επίτηδες ΜΟΝΟ των Ψωμιάδη; 50 Μακεδόνες Βουλευτές ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ τη στιγμή που συζητείται το όνομα της Μακεδονίας! Κανείς ΔΕΝ πονηρεύεται στην Ελλάδα. Μιλάνε για το Μακεδονικό ο Γιακουμάτος κι ο Λοβέρδος κι ο κάθε τενεκές της Ελληνικής Δημοσιογραφίας.
Οι bLOGGERS που κάλεσε η Ντόρα έχουν σχέση με το ΑΘΗΝΑΙΚΟ κοινό που εκλέγει την κυβέρνηση κι όχι με τη Μακεδονία. Αποσκοπούσε στο να επηρρεάσει τους Αθηναίους αναγνώστες τους κι όχι τους ξένους χρήστες του διαδικτύου.
Υπάρχουν εξειδικευμένα blog με το 99% των θεμάτων τους για τη Μακεδονία και που βγαίνουν πρώτα στο Google στον όρο macedonia. Αυτοί κάνουν όλο τον αγώνα, μοναχικοί και με την ετικέτα του "ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ" που του κολλάει ο κάθε τρόμπας και ρουφιάνος του ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά την κυβέρνηση την εκλέγουν τα 5.000.000 που ζούνε στην Αθήνα όχι οι διάσπαρτοι στα βουνά της Ελλάδας που προσπαθούν να επιβιώσουν σε νομούς με επίσημη ανεργία στο 36%.
Το Σκοπιανό...θα εξελιχθεί σε μεγάλο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ πρόβλημα που θα είναι συνδυασμένο με τα προβλήματα της περιφέρειας. Δημιουργήθηκε ήδη κόμμα ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ εξαιτίας της βλακείας που διακρίνει τους ΈΛληνες ηγέτες στην αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού θέματος.

tsakidia είπε...

Το Ουράνιο Τόξο, το κόμμα των Μακεδόνων, δε δημιουργήθηκε πρόσφατα, αλλά το 1994. Η Ελλάδα μάλιστα καταδικάστηκε ομόφωνα (και με την ψήφο του Έλληνα δικαστή) από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη στάση της απέναντι στο κόμμα αυτό («εξαιτίας της βλακείας που διακρίνει τους Έλληνες ηγέτες»)

Ανώνυμος είπε...

Δεν μιλάμε για κόμμα Σκοπιανών όπως το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ... αλλά για κόμμα ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ φίλε μου.
Λίγο θέλει να κοπεί η Ελλάδα στη μέση. Εκεί πατάει και το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ για να καλλιεργεί το ανθελληνικό κλίμα σε Έλληνες ρευστής εθνικής συνείδησης.
Στην Θεσσαλονίκη γίνονται πολλές σχετικές ζυμώσεις και δεν θα αργήσει να εμφανιστεί η Λέγκα του Βορρά που υπάρχει στην Ιταλία.
Εμείς γι' αυτό ξελαρυγγιαζόμαστε για να ξυπνήσουν από τον λήθαργο-χαβαλέ που διέπει κάθε Ελληνική Κυβέρνηση που κάνει πολιτική Κολωνακίου.
Ο Αλογοσκούφης θίχτηκε για δημοσίευμα των Fin.Times . Για την ENCARTA που μιλάει για ΕΘΝΙΚΗ μειονότητα Βλάχων στην Ελλάδα ΔΕΝ θίχτηκε αλλά υπέγραψε την αγορά 70.000 αδειών Microsoft αγνοώντας τα φτηνότερα ή και Δωρεάν προγράμματα που εμπιστεύονται άλλες χώρες ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΕΣ από την Ελλάδα.