Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

«Εμείς είμαστε πιο λεσβίες»

Δαυλός, τεύχος 313Σε τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που αναδημοσιεύεται σε πολλές εφημερίδες και ενημερωτικά sites ανά τον κόσμο, διαβάζουμε: «δύο κάτοικοι της Λέσβου μαζί με ένα μέλος μιας εθνικιστικής παγανιστικής ομάδας ξεκίνησαν μια δικαστική μάχη για να απαγορεύσουν στην Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας να χρησιμοποιεί τον όρο "λεσβιακή"».

Το πρακτορείο αναφέρεται στο αρχαιολατρικό μηνιαίο περιοδικό Δαυλός, που εκδίδεται ανελλιπώς από το 1982 και στην προσφυγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών που κατέθεσαν ο εκδότης του περιοδικού Δημήτρης Λάμπρου και οι κυρίες Μαρία Ρόδου και Κοκκώνη Κουβαλάκη για τον «τον ψυχικό και ηθικό βιασμό στο υπαρξιακό βάθος που τον αισθάνονται ο κάτοικος και ο καταγόμενος από το ιστορικό αυτό νησί». «Η υπόθεση είναι εντελώς γελοία. Αλλά αν κληθούμε από τα δικαστήρια, θα καταθέσουμε», σχολιάζει στο πρακτορείο η Ευαγγελία Βλάμη, μέλος της ΟΛΚΕ.

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου και χαρίζει άφθονο γέλιο. Παρέμβαση Νίμιτς για το όνομα της ΟΛΚΕ δεν προβλέπεται προς το παρόν.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφιέρωμα στο περιοδικό Δαυλός από το περιοδικό Άρδην του Γιώργου Καραμπελιά. Είναι ένα χρέος μας προς το πρώτο διδάξαν συκοφαντικό περιοδικό του αρχαιόπληκτου χώρου, που επί 25 χρόνια συκοφαντεί κάθε τι Χριστιανικό και ορθό, και παραπληροφορεί συστηματικά τους αναγνώστες του σε κάθε επίπεδο. Δείτε το είδος της ναζιστικής ιδεολογίας που προωθεί το εν λόγω αρχαιόπληκτο περιοδικό με αντιδημοκρατικά άρθρα, καθώς και την αντιχριστιανική υστερία των συντελεστών του.

Παγανιστικές Απάτες
1ο μέρος: Το περιοδικό Δαυλός από την ελληνοκεντρικότητα στον αρχάνθρωπο
2ο μέρος: Μια ολοκληρωτική ιδεολογία

Ανώνυμος είπε...

αν θέλετε δείτε και εδώ
http://animats.wordpress.com/2008/05/01/ouzo/

για τον πλήρη συσχετισμό του θέματος με παλαιότερο διαφημιστικό προϊόντος για το οποίο φημίζεται η περιοχή

Poe είπε...

Πάντως πρέπει να κάνουν παράπονα και οι Άνδρες Gay Που δεν έχουν το όνομα Ελληνικού νησιού...βέβαια το Μύκονος θα μπορούσε να παίξει ώς όνομα.

Ανώνυμος είπε...

Μόλις με πληροφόρησαν ότι ο Νίμιτς καταφθάνει εσπευσμένως στη Λέσβο! Αν δεν το πιστεύεις δες το blog μου..